Äntligen är läktaren klar!

Nu är vår nya byggnation av en läktare vid målgången klar och det har varit ett fantastiskt projekt. Vi är så nöjda med resultatet och vi hoppas att ni också kommer att vara det när det är dags att använda den vid nästa års lopp.

Under processen har vi lärt oss massor om att bygga en läktare och vi vill dela med oss av kunskapen som vi har samlat på oss till alla er som funderar på att bygga en läktare någon gång.

Det finns en mängd saker som du bör tänka på när du bygger en läktare. Här är några av de viktigaste:

  • Plats: Var ska läktaren byggas och hur mycket plats finns det? Tänk på hur läktaren kommer att användas och hur många personer den kommer att rymma. Du bör också tänka på hur lätt det är att komma till och från läktaren.
  • Grund: En bra grund är viktig för att läktaren ska vara säker och stabil. Du kan använda betongplattor eller stålstolpar som grund.
  • Stommar: Stommarna i läktaren är viktiga för att ge den stadga och stabilitet. Du kan använda trä, stål eller betong som material för stommarna.
  • Sittplatser: Se till att det finns tillräckligt med sittplatser för alla som ska använda läktaren. Du kan använda träbänkar eller plaststolar med ryggstöd.
  • Handikappanpassning: Se till att läktaren är tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar. Det kan innebära att du behöver installera rullstolsrampar och handikapptoaletter.
  • Brand- och säkerhetsåtgärder: Se till att läktaren uppfyller gällande brand- och säkerhetskrav. Det kan innebära att du behöver installera rökdetektorer, brandluckor och säkerhetsföreskrifter.

På en läktare finns det oftast både ståplats och sittplats. Ståplats innebär att man står och ser på evenemanget, medan sittplats innebär att man sitter på en sittplats som finns på läktaren. Tänk över ifall du vill bygga en läktare som enbart har sittplatser, enbart ståplatser eller både och.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *